Over Raymond

Aangenaam; Raymond Stoop, PGA golfprofessional.
In 1991 heb ik het dipoma B-pro behaald en 2 jaar daarna ben ik geslaagd voor het A-examen. In de loop der jaren heb ik me door diverse bijscholingen, seminars, workshops ontwikkeld tot PGA – A4 professional.

In mijn eerste jaren als pro had ik natuurlijk ook Tour ambities! Ik heb actief meegespeeld op de PGA Holland tour, in binnen– en buitenlandse Pro-Am wedstrijden en 2 Challenge Tour events.

Uiteindelijk kwam de nadruk steeds meer te liggen op het lesgeven. Na 5 jaar headpro op Golfbaan de Peeregaard in H.I. Ambacht te zijn geweest, heb ik 14 jaar op Golfbaan Hitland in Nieuwerkerk a/d IJssel lesgegeven. Daarna werd Golfcentrum Rotterdam mijn leslocatie. In april 2012 begon het nieuwe avontuur van een eigen Golfacademy en golfshop op Edda Huzid in Voorthuizen.

Hier kwam in april 2015 een tweede golfschool bij op de Goese Golf in Zeeland. In 2017 kregen collega Jelle Tarnoczy en ik een derde golfschool erbij; De Hooge Rotterdamsche en maakte Edda Huzid plaats voor Golf4all Harderwijk. Kortom, je kunt op drie prachtige plekken les krijgen!

Inmiddels ligt onze focus volledig op De Hooge Rotterdamsche en is dat de locatie waar je les kunt krijgen. Ook voor advies over tassen, trolleys en clubs kun je terecht in ons Golfstore Fittingcenter.

Specialisme

De drive in het lesgeven is de voldoening om jou als golfer beter te maken. Mijn specialisaties liggen in o.a. korte spel, full swing, Anti-Slice methodes, ontwikkeling naar en verlaging van je handicap. Van beginner tot single handicapper. Ik help je graag om in minder slagen de baan rond te gaan. Daarnaast kun je bij mij terecht voor advies omtrent materiaal dat aansluit bij je persoonlijke swingkenmerken.

Beroepsorganisatie PGA Holland

Mijn beroepsorganisatie is de PGA. Misschien ken je dat wel van de PGA Tour die alle professionele wedstrijden organiseert. “Wij” heten PGA Holland en inmiddels hebben we zo’n 600 professionals. Allemaal met een Europees hoog aangeschreven opleiding.

Na vier jaar (deeltijd) studeren, begeleid en zelfstandig lesgeven, maar ook het omlaag brengen van je hcp tot  3, kun je examen doen voor A-professional. Een PGA pro is specialist in lesgeven in golftechniek, mentale aspecten van het spel, coachen, biomechanica van de swing etc.

Met de vele bijscholingen houden we onze kennis up to date, en zijn dus altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op golfgebied.

 Top 25 professional

top-25 logo


In 2016 heeft Golf.nl de Top 25 golfprofessionals van Nederland gepubliceerd. Pro’s die serieus en enthousiast met hun vak bezig zijn. Hun tips en tricks worden gepubliceerd op Golf.nl en in de Weekly. Trots kan ik zeggen dat ik in deze lijst ben opgenomen.

Verkiezing Golfprofessional van het Jaar

Ieder jaar wordt er de Golfprofessional van het jaar gekozen. In 2007 / 2008 heb ik de eer gehad deze titel te mogen voeren. Ik ben daar natuurlijk erg trots op maar blijf bescheiden, dus als je er wat meer over wil weten, klik dan op de afbeelding.

En verder hebben leerlingen wat aardige aanbevelingen geschreven op Linked In. Klik op het logo en je komt op mijn pagina. Als je me uitnodigt, kunnen we elkaars netwerk versterken.

  • Hans Pleysier: “Raymond is een professional, die heel goed afstemt op enerzijds de golf vaardigheden van de klant en anderzijds op de persoonlijke eigenschappen. Hij geeft de juiste aanwijzingen op de juiste wijze en de juiste toon. Bij verschillende klanten doet hij dat op verschillende manieren. Uitstekend.”
  • Theo de Wolf: “Raymond is a very good teacher. He understands the goals you want to achieve quickly and sees the gab between your play today and the way you want to play in the future. His way of taching was relaxed but with a very sharp focus on the goals.  I had a great time!”
  • Sandra van Dongen: “Raymond is een golf pro bij wie ik met veel enthousiasme mijn lessen volg. Hij weet je als geen ander te motiveren en laat je zelf denken over de juiste methode om te leren. Hij geeft niet domweg adviezen maar laat je eerst zelf nadenken over je eigen handelingen. Ik hoop nog veel van hem te kunnen leren.”
  • Robbert Rubberg: “Raymond is an enthousiastic trainer who is patient but determined to learn you the game. He adopts easy to everyones level of play without giving the feeling of incompetence. Furthermore he is a nice fellow.”

alles over je persoonlijke golfcoach